интернет маркетинга си е жив и здрав

„SEO-то е мъртво“, но Интернет маркетингът си е жив и здрав!

Интернет маркетингът безспорно е неделима  част от съвременните икономически промени. Логично е той да бъде част от еволюцията на информационно комуникационните технологии. В глобален или локален мащаб съвременният интернет маркетинг е неразделна част от динамичната бизнес среда. Умелото използване на всички инструменти на Web 2.0, Web 3.0 и Web X.0 е определящ фактор за всяка качествена маркетинг стратегия, която има за цел да е успешна.

През последните няколко месеца твърде много хора започнаха да твърдят, че SEO (оптимизацията за търсачки) е мъртва. В интерес на истината този слух се е появявал многократно в кратката, но изключително динамична история на Интернет.

Разбира се в някои отношения слуховете за края на SEO индустрията имат основание. За много от Дигиталните агенции ъпдейтите на алгоритмите на търсачката Google (например: Панда, Пингвин, Колибри), както и ъпдейтите на Facebook са оказаха фатални. Но за други същитите тези промени дадоха шанс да са още по-добри и успешни.

„SEO е мъртво, но Интернет маркетингът си е жив и здрав“.

Оптимизацията за търсачки като неделима част от Интернет маркетинга е по-важна от когато и да е било! Панди, колибри, Facebook ъпдейти в очите на гъвкавият Интернет маркетинг специалист са бонус. Още една възможност вашият бизнес да достигне до следващото ниво – много по-бързо и много по-ефективно.

Днес уменията да се прилагат авангардни стратегии и иновации по отношение на дигиталният маркетинг, социалните медии и изобщо цялостното присъствие в Интернет са задължителни … за всеки успешен бизнес.

Днес повече от всякога увеличаването на полезният трафик, конверсиите и печалбите са тези, които определят качеството на водената от вас Интернет маркетингова стратегия. Можете ли да се похвалите с повече органичен трафик? Или може би плащате повече за реклама?

Факт е че, ефективното използване на съвременните инструменти, които дигиталната среда предлага, са невероятна предпоставка за създаване на жизнеспособен, печеливш маркетинг.

Съвременният Интернет маркетинг дава изключителните възможности да развивате вашият бранд, така както никога преди това. Може би винаги сте се стремели:

 • Да увеличавате печалбите си.
 • Да достигнете до повече реални клиенти.
 • Да развиете успешно Интернет присъствие.
 • Да генерирате повече продажби.
 • Да намалите времето си за работа.
 • Да си спестите бумащината.
 • Да намалите разходите си за реклама.

Факт е, че модерният дигитален маркетинг е изключително полезен по отношение на развиване на бранда и увеличаване на продажбите на всеки бизнес.

Едва ли е чудно, за все повече бизнеси чудесата в стил „американска мечта“ са по-достижими от когато и да е било!

Ако и вие мислите така позволете да ви приветствам с „Добре дошли в епохата на Информацията!“ – Епохата, в която знанието и умението да се борави с информация за новото злато!

Дали SEO е мъртво? Едва ли! Оптимизацията просто се променя! А промяната е единственото сигурно нещо във всяка епоха! Промяната често е плашеща… за неудачниците. Но е факт, че успешните предприемачи съзират печалби и развитие в промяната.

Какво е нужно за успехът на съвременният Интернет маркетинг?

 • Познания за оптимизацията за търсещи машини (SEO) – задълбочено разбиране на новите правила. Пълна синхронност с все по-интелигентните методи за търсене и предоставяне на резултатите, които Google представя.
 • Психология на продажбите и познание на оналайн и оффлайн поведението на потребителите.
 • Задълбочени познания в областта на електронната търговия.
 • Познаване на Интелектуалната собственост в Интернет.
 • Страст, умения и талант. Разбиране как да се изгради ефективна Интернет маркетинг стратегия, която да привлича и задържа клиентите ви.
 • Умение за ефективно използване на всички технически възможности – мобилни и нови технологии. Умение да се виждат възможности за по-добро онлайн присъствие.
 • Умения за правилно проследяване и измерване на Интернет маркетинговите кампании.
 • Правилно определяне на критичните фактори и способността да се превръщат в елементи на положителна кампания.

Индивидуалният, комплексен и ултра гъвкав подход към всеки уникален бизнес е сред тайните за успешното реализиране на бизнес присъствието ви в Интернет т.е. когато избирате партньор, който да съдейства за реализирането на повече печалби за вас бихте ли се доверили на компания, която да работи по шаблон?

Действайте, днес, тук и сега! Успешният Интернет маркетинг не е късмет, а знание!

Ако искате да научите повече… свържете се с мен!

1 reply
 1. Obiavi
  Obiavi says:

  Да напълно съм съгласен, когато можеше да се поставят линкове въпроса беше кои ще постави повече от другия. В момента всичко утихна, но скришом тези , които знаят продължават да го правят и сега за знаещите стана още по лесно.

  Тоест големите спечелиха, че ситото премахна малките в бранша:)

  Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *